Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Epic Games Store se pochlubil statistikou po roce své existence a hlásí především to, že se mu povedlo přitáhnout přes sto milionů zákazníků. Vedle toho slibuje, že bude pokračovat s praxí rozdáváním her zdarma. 
XyM (193) | 15.1.202015:42
Lidi si to založili buďto kvůli Fortnitu nebo free hrám. A stále z teho nevyplívá, že by to bylo populární.
Odpovědět7  0
Andir (749) | 15.1.202014:28
Je dobře že se jim podařilo takhle prosadit a snad se povede i dále steam potřebuje konkurenci a epic a nyni i mocrosoft jim ukazují pořádnou konkurenci a steam to už konečně vidí
Odpovědět3  6
DarkRichelieu (1234) | 15.1.202018:02
Konkurenci sice vidím, ale momentalně je dost slabá a stále nemá funkce co ma steam už roky. Jedina změna na steamu od té velké konkurence bylo to že steam upravil grafiku :)
Odpovědět0  0
asip80 (1175) | 16.1.20203:27
Funkce? Nic podstatneho­(subjektivne­) Epicu nechybi a cenove nema konkurenci­(vanocne­-novorocni akce byla super a AAA tituly se dali koupit za par euro ­) >>> asi nej je game pass od MS a Epic + GOG velke plus za hry bez ochran
Odpovědět1  1
Akuh (1106) | 16.1.20209:09
Vám subjektivně nic nechybí pro férovost dodám příklad co subjektivně chybí mě:
chybějící komunitní fórum u her ­(nebo jsem nenašel­)
Podpora linux jak klienta, tak integrace wine pro hraní windows her
Odpovědět1  0
asip80 (1175) | 16.1.202013:19
-No a nekdo kdo si chce hrat, tak komunitni forum nepotrebuje :­)
- Lutris
Odpovědět0  0
Akuh (1106) | 16.1.202014:35
Pokud hrajete hloupou, jednoduchou hru kde ani nemůžete blbě zahnout tak ne forum netřeba, pokud tedy nenarazíte na technický problém. Ale pokud hrajete třeba kerbal space program, tak místo k diskusi s ostatními hráči oceníte když řešíte nějaký problém.

Lutris znám, je to workaround pro chybějící podporu linuxu. nic to nemění že ofic podpora chybí a zároveň to nic nezaručuje na rozdíl od steamu který má jak nativní porty her, tak hry za jejichž funkci ručí valve.
Odpovědět0  0
asip80 (1175) | 16.1.202015:02
- co je hloupá hra ? ta co sežere čas a je o ničem ve srovnání s řešením technických problémů v RL ­(ano někoho to může bavit, když může mrhat časem­) a nebo hra u které se dá taky odreagovat i skupinově atd. atd. ­(takové hodnocení je velmi hloupé, i když chápu subjektivní pohled na věc­)
- to vážně kvůli jedné hře je nutné obhajovat naprosto bezvýznamnou ­"funkci­", která xxx duplikována i bez toxických příspěvků s kvalitnějším obsahem na mnoha různých fan stránkách nebo na ofiko foréch dané hry ? :­)
- Lutris je sice Workaroud, ale plně podporovaný a finančně donatnutý EPICem, takže asi tak ....
Odpovědět0  0
Akuh (1106) | 16.1.202017:54
Hloupá bylo myšleno jako jednoduchá kde netřeba řešit problémy. Řadím tam i doom 2016 který jsem hrál, takže jsem to nemyslel negativně. Prostě jdu a střílím, nemyslím.
KSP je příklad, takových her je hodně byť ksp je trochu extrém. Na ofic forum hry mi o steam jsem šel tak 2x v posledních letech u kc:d a star citizen. U kc:d protože jsem si na to zvykl v době krátce po kickstarteru a starcitizen není na steamu. pro vše ostatní odmítám po všech čertech googlit jaka že je adresa nějakýho fora když standardem je steam. to že pro vás ne, v pořádku, ale byla řeč o tom co na epic komu subjektivně chybí.
lutris je wrkaround který pokud vím dostal “pár drobáků” dodatečně poté co komunita to rozchodila. oficiální podpora neexistuje pokud vím na nic a když něco nefunguje “váš problém, mi nepodporujeme” pokud je to jinak rád ocením zdroj
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1234) | 16.1.202011:26
Subjektivně z mnoha věcí třeba přesun hry na jiný disk a nenašel jsem způsob jak by mi jednoduše ukázal co mám koupené a které dlc mi ještě chybí, nebo že mi rovnou oznámí, že se blíží další dlc atd. Přirovnal bych epic k online shopu her, ale to je tak všechno co umí: prodat vám hru za peníze nebo zadarmo.
Odpovědět1  0
asip80 (1175) | 16.1.202013:55
- dobrá přesun na jiný disk klient přímo neumí­(zatím a steam to taky strašně dlouho neuměl­), ale je velmi jednoduchý způsob jak toho dosáhnout bez nutnosti stahovat celý obsah i při přesunu hry mezi PC ­(nejen z disku na disk­)

- nevím asi, ale neznám jednodušší způsob ­"ukázání­" než ­"owned­" nebo ­"buy now­" a v knihovně tag u hry s celkovým počtem DLCS, které si mohu manažovat ­(dokoupit, vypnout­/zapnout­)

- ale to je v še nepodstatné, když jsem například posledním nákupem ušetřil víc jak tisíc korun ve srovnání se Steamem ­(po uplatnění 10€ kuponu, ale i bez něho by to byla sakra výhoda­)

- Epic stále svou ­"funkčnost­" rozšiřuje a navíc velmi štědře podporuje ­"externí­" vývojáře her i app
Odpovědět0  0
Akuh (1106) | 16.1.202014:46
To že Epic rozšiřuje je pěkné, ale nic to nemění na to. že nabízí horší službu.
Valve hodně dotuje vývoj platformy z které těží všichni včetně epic exkluzivit ­(na linuxu pod wine­/proton­) a sami dělají spoustu práce. tedy tento váš argument nic neříká.
Odpovědět0  0
asip80 (1175) | 16.1.202015:15
- nabídl mi úplně stejnou hru levněji = horší služba ? :D
- VALVE se do současné podoby dostával veeeelmi pomalu ­(a to má a obří zisky­) a troufnu si trvdit, že EPIC má mnohem rychlejší tempo v rozšiřování funkčnosti ­(Epic linux aktivity ­"neblokuje­" a velmi bohatě donatuje = nestaví se k tomu zády a časem se na to třeba taky vrhne ­) >> Steamu to trvalo cca 10 let než rozje podporu l linuxu a od EPICU to chceme vše teď hned :D :D
- v čem mi nabízí horší službu, že nemá komunitní fórum ? ­(abych pravdu řekl, tak jsem nikdy nenašel nic užitenčného na steamu a použitelné rady bez zbytečné toxicity jsem našel vždy jinde .­) ­)

Odpovědět0  0
Akuh (1106) | 16.1.202018:16
- Kvalita služby != cena. Steam má mnohem větší přidanou hodnotu.
- A? nově vznikající konkurenci Netflixu taky budete srovnávat čistě podle toho jak si stojí oproti službá netflix v době vzniku ­(rozesílání DVD poštou­), nebo podle toho jak si stojí oproti současným službám netflixu? epic se chce nějakou přidanou hodnotu. Já tam subjektivně žádnou nevidím. 25k USD bych nenazval bohatě vzhledem k tomu o jakou práci jse. Navíc dotuje Lutris, nikoliv wine, tedy prakticky ne ty co dělají skutečnou práci, pro srovnání jak vypadá bohatá podpora se podívejte na Valve, Přispívá i na vývoj ­(finančně­/lidskými zdroji­) na: Linux kernel, Ovladače grafiky, DXVK ­(překladová vrstva z DirectX 9 až 11 na Vulkan­), Wine. To jsou vše klíčocé technologie, Vedle toho ­"megagrant­" 25k na instalátor pro wine a závyslosti zní poněkud úsměvně. Pokud o něčem nevím a epicu tak křivdím, prosím opravte mne, rád se poučím.
-Celou tuto diskusi jste začal tím že subjektivně vám tam nic nechybý. To je v pořádku, ale nyní jste se už pasoval na určovtele objektivního dobra? To že vám to nechybý neříká nic o tom zda to chybý ostatním.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.